JAARPROGRAMMA

Lezing door Ineke Koning

Dinsdag 27 februari 2018

 

Ineke Koning ontwerpt tuinen en heeft cursussen en workshops gegeven voor mensen die graag zelf meer van hun tuin wilden maken.

Ook organiseerde ze reizen naar o.a. Engeland om tuinen te bekijken.

Van een aantal van de tuinen die wij tijdens onze Engelandreis gaan bekijken zal zij door middel van dia’s laten zien hoe deze tot stand zijn gekomen. Hoe geef je structuur aan een tuin, hoe creëer je zicht- en looplijnen,en hoe richt je de verkregen ruimten in met bomen, hagen en borders.

Wie weet helpt dit kijkje in de keuken ons nog meer om te genieten van de tuinen die op het programma staan.

 

Dagtocht bollenstreek

Donderdag 19 april 2018

 

We vertrekken om 8.30 uur per bus vanaf het Willem Royaardsplein voor een route langs de bollenvelden. Om 10.00 uur komen we aan in Lisse bij Museum De Zwarte Tulp, waar we - na de koffie - een introductie krijgen over de tentoonstelling van “bollenveldenschilder" Anton Koster en over de collectie van het museum. Vervolgens kan men op eigen gelegenheid het museum bezoeken. www.museumdezwartetulp.nl

Van 12.00-13.30 uur lunch bij restaurant Chefke’s aan de overkant van het museum (soep, broodjes ham en/of kaas en croquet, koffie en thee).

13.30 uur vertrek naar Festina Lente tuin in Katwijk, waar we na een welkomstwoord door Esther Schonenberg op eigen gelegenheid de tuin en de kwekerij kunnen bezoeken. www.festinalentetuin.nl Om 15.30 uur vertrek naar Den Haag (aankomst + 16.00 uur).

 

Reis naar de Cotswolds

Woensdag 27 - zaterdag 30 juni 2018

 

Vierdaagse tuinreis naar Engeland met Kupers tuinreizen. We verblijven drie nachten in het Kings Court Hotel in het hart van de regio van Shakespeare. Op de heenweg bezoeken we Godinton House Gardens en op dag 2 Upton World Garden, Bourton House Garden en Hidcote Manor Garden. Op dag 3 is er naast een bezoek aan Broughton Grange en Waterperry Gardens gelegenheid Oxford te verkennen. Op de terugweg staan Pyt House Garden en Willow Tree Cottage garden op het programma.

Dagtrip Veluwe

Donderdag 19 juli 2018

 

Zoals gebruikelijk vertrekken we stipt op tijd om 08.00 uur vanaf het Willem Rooyaardsplein met de bus richting het oosten van het land. De eerste tuin die we bezoeken is Het Polhuis in Ermelo (zie Groei & Bloei september 2017). Onze gastvrouw is Aartje Klaassen, zij ontvangt ons met koffie.

Na en wandeling door de fraaie tuin rijden we richting Harderwijk. Daar eten we onze meegebrachte lunch in de tuin van George & Trudi. Zij zorgen voor iets te drinken. Omdat de bus hier niet dicht bij het huis kan parkeren moeten we 2 x ongeveer 5 minuten lopen.

Na de lunch rijdt de bus ons naar Elspeet, naar de tuin van Reggy Horsthuis. Zij is tuinarchitecte en heeft een prachtige tuin rondom haar boerderij op de Veluwe. www.reggyhorsthuis.nl

Na de thee vervolgen wij onze reis naar een kleine kwekerij in het dorp Hulshorst. Kwekerij 't Binnenland is gespecialiseerd in Salvia's en Phloxen. Van beide planten kweken ze zelf meer dan 100 soorten, naast de vele andere soorten bijzondere vaste planten. Ben je van plan iets te kopen dan is het misschien handig contact op te nemen met de kweker en een bestelling door te geven. www.tcbinnenland.nl Om 17.30 uur hopen we terug te zijn in Den Haag.

Running tuinen

Donderdag 9 augustus 2018

 

Deze keer zijn we te gast in de tuinen van de clubleden in het Benoordenhout. In elke tuin is er een drankje voor ons, maar iedereen neemt voor zichzelf iets te eten mee. De route ontvang je tzt van je callgirl.

Lezing door Cor van Gelderen

Dinsdag 27 november 2018

 

Cor van Gelderen gaat dit keer vertellen over hortensia’s. Denk dan niet “ik weet er al alles van want ik heb zijn boek al gelezen”. Eigenlijk kan hij over elk tuinonderwerp een boeiend verhaal houden. Het knappe van zijn voordrachten is dat hij tegelijkertijd informatie geeft voor beginnende tuiniers én voor mensen die alles al (denken te) weten!

 

Haagse Tuin- en Plantenclub